Környezetvédelmi világnap a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban

Szeretettel hívnak minden látogatót június 7-én, vasárnap 10.00 - 18.00 óra között a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontba, ahol a Környezetvédelmi Világnap…

Meghívó - Szalézi Ministránstábor 2020

Idén már 26-ik alkalommal szervezik meg a Don Bosco Szaléziak közkedvelt ministránstáborukat július 14-18. között Péliföldszentkereszten.

A látogatóközpont már üzemel!

A Gerecse Natúrpark Látogatóközpont péntektől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között nyitott kapukkal várja a látogatókat.

2018. máj. 19., szombat 08:17

Szalézi nyári táborok Péliföldszentkereszten

A magyar szaléziak országosan meghirdetett programjainak nagy többsége idén nyáron is Péliföldszentkereszten zajlik, hiszen a magyar szalézi bölcső nagyszerű adottságokkal várja a táborozó fiatalokat.
Elsőnek július 10-14. között tartják a nagy hagyományokkal rendelkező Szalézi Ministránstábort 10-17 éves ministráns fiúknak, immár 25-ik alkalommal, ahová nem csak szalézi plébániákról várják a fiúkat, lehetőleg csapatban, de egyénileg is. A téma: „AZ EUCHARISZTIA TITKÁNAK ŐRZŐI” - olyan fiatal szentekről lesz szó, akik megélték az Oltáriszentség erejét. A tábor vezetője Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök atya lesz, segítői pedig Quadros Lytton atya, hivatáspasztorációs megbízott és Tóth Gábor szalézi munkatárs, aki egykori résztvevőből nőtte ki magát csoportvezetővé, majd a tábort szervező és vezető hűséges munkatárssá. Mellettük több még képzésben levő fiatal szalézi szerzetes is segít majd a programok kialakításában. A tábor költsége: 5000 Ft. További információ telefonon Quadros Lytton atyától (+36 20/980-6300) és Tóth Gábor szalézi munkatárstól kérhető (+36 70/452-4636), e-mailben pedig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címről. A ministránstáborral kapcsolatos információk, újdonságok követhetők az esemény facebook közösségi oldalán is. Jelentkezés online a kérdőiv kitöltésével.

Idén július 16-20. között lesz a közkedvelt BoscoFeszt 14-18 éveseknek. Egy olyan nyári program ez, ami tábor és fesztivál is egyben! Témája: „VALAKI KUTAT, VALAKI HIVATÁS” célja, hogy tartalmas és élvezetes kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a fiataloknak, mindezt keresztény környezetben, közösségben, szalézi lelkiségben. Don Angel Fernandez Artime szalézi rendfőnök atya gondolatait hozzuk el nektek. Az idei szalézi strenna: “Uram, add nekem azt a vizet!” gondolatát bontjuk ki majd közösen. Vajon milyen vízről is beszél ez az evangéliumi részlet? Egyáltalán hol találom meg ezt a vizet? Van, aki segít a keresésben? A BoscoFeszt nem szeretne konkurenciája lenni semmilyen jól működő iskolai, egyházmegyei, plébániai tábornak, szeretne azonban lehetőséget nyújtani olyan fiataloknak, plébánosoknak, akik nem tudják megoldani az önálló tábor szervezését, vagy a saját programjaikon felül szívesen részt vennének egy szalézi lelkiségű, katolikus táborban. Résztvételi költség: egy fő esetén 15.000 Ft/fő, több testvér résztvevő: 12.000 Ft/fő. Jelentkezési határidő: 2018. június 30. (vasárnap) a http://www.szalim.hu/boscofeszt/ oldalon.

Újdonságként augusztus 17-én startol és 20-ig tart a STÉG Szalézi TóFesztivál a 18+ korosztály számára, hirdetve, hogy aki a szaléziaknál „köt ki”, biztos nem bánja meg! Szeretnénk lehetőséget biztosítani olyan fiataloknak, csoportoknak, közösségeknek, baráti társaságoknak, akik bekapcsolódnának a szalézi életbe. Igényes, keresztény, nyári szórakozást, kikapcsolódási lehetőséget nyújtani, elsősorban olyan 18 és 35 év közötti fiatalok számára, akik jó hangulatú, színvonalas, bulizós és mindeközben mégis értékeket közvetítő és azokat egész ideje alatt megtartó nyári pihenésre vágynak. A részletek folyamatosan változnak, különösképpen a programok, ugyanis ezt a fesztivált maguk a résztvevő fiatalok fogják összeállítani! Jelentkezés és részletes információk a http://szalim.hu/STEG/?q=jelentkezes weboldalon.
Utoljára frissítve: 2018. máj. 19., szombat 08:57

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A Lelkigyakorlatos Ház számlaszáma:11784009-20604266
 

A kegytemplom felújítása

térkép

+36-33/506-340
+36-20/235-9006

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szalézi Lelkigyakorlatos Ház
2533 Bajót- Péliföldszentkereszt, Pf. 3

Copyright © 2012 LDnet