Szalézi nyár 2020 – tartományi programok fiataloknak

A Don Bosco Szaléziak, a Segítő Szűz Mária Leányai és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljai idén nyáron is megrendezik mind…

Lelkigyakorlat „régebb óta fiataloknak” 2020-ban is

Szalézi vezetésű lelkigyakorlatra hívjuk az idősebb korosztályt 2020. augusztus 31– szeptember 3. között (hétfő-csütörtök) Péliföldszentkeresztre a Szalézi Munkatársak Egyesülete szervezésében.

Meghívó - Szalézi Ministránstábor 2020

Idén már 26-ik alkalommal szervezik meg a Don Bosco Szaléziak közkedvelt ministránstáborukat július 14-18. között Péliföldszentkereszten.

2020. február 20., csütörtök 14:32

Nagyböjti konferenciabeszédek 2020

A nyilvános liturgia 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel - tehát a járványveszély miatt PÉLIFÖLDSZENTKERESZTEN SINCS LEHETŐSÉG A HÍVEK RÉSZVÉTELÉRE a szentmisén! Viszont vasárnap 10 órától élőben közvetítünk szentmisét Ábrahám Béla atya konferenciabeszédeivel, amit valós időben követni lehet Szaléziak.HU facebook oldalán: https://www.facebook.com/szaleziak
A konferenciabeszédek címe: „Íme, hitünk szent titka!” - „Salus credentium” LÉLEK–UTAK: szalézi elődeinkkel a nagyböjti úton.
Az idei nagyböjt evangéliumait az Eucharisztia titkára különös figyelemmel hallgatjuk. Fel akarjuk fedezni Krisztusnak az Oltáriszentség nekünk ajándékozásában kinyilvánított féltő szeretetét az evangéliumok szavaiból, gesztusaiból, jézusi cselekedeteiből. Segítségül hívjuk ehhez az előttünk járt magyar szalézi őseink példáját, akik nehéz körülmények között is hősiesen gyakorolták a szeretet eucharisztikus tetteit a mindennapokban. Segítségül hívjuk P. Zafféry Károly, P. Kiss Mihály, P. Ádám László, P. Matkovics János, Tiszteletreméltó P. Vándor József, Boldog Sándor István és a nemrég elhunyt P. Havasi József életútját, bátorításul a magunk számára.
Nagyböjti utunk nem csak az idei Eucharisztikus Kongresszusra akar felkészíteni, hanem elvezetni Krisztushoz, akiben életünk forrása fakad.

Nagyböjt 1. – március 1.
Mt 4, 1-11 Jézus megkísértése - sivatag
Krisztus arcát szemlélem a kísértésben
Krisztus erejével állok ellen a kísértésben. Nagyböjt kezdete évről évre arra figyelmeztet, hogy az emberi élet megkísértett élet. De van mód a kísértés legyőzésére. Krisztusra tekintünk, aki legyőzte a kísértést.

Nagyböjt 2. – március 8.
Mt 17,1 -9 Jézus színeváltozása - hegy
Krisztus dicsőséges arca
Engem is megerősít Krisztus. Szemléljük Krisztus istenségét, felfedezzük mindennapjainkban, hogy hol találkoztunk már Krisztus istenségének szemlélésével. Ez ad erőt a küzdelmeinkhez.

Nagyböjt 3. – március 15.
Jn 4, 5 - 42 A szamariai asszony - kút
Krisztus az irányt mutató
Nagyböjtben ismételten felhangzik a megtérésre való felhívás. A mai vasárnap hangsúlyozza, hogy Isten újra és újra felkínálja a lehetőséget. A víz, amit Krisztus ad, az örök életre szökellő vízforrás.

Nagyböjt 4. – március 22.
Jn 9, 1- 4 A vakon született meggyógyítása - templom
Az irgalmas Isten arca
A vak örvendezett, mert meggyógyította Jézus. A mai vasárnap az örvendezésé, amely elővételezése a húsvéti örömnek. Jézus az igaz világosság, aki felnyitja szemünket és a kegyelem fényét árasztja lelkünkbe.

Nagyböjt 5. – március 29.
Jn 11, 1 – 45 Lázár feltámasztása - sírbolt
Krisztus arca az Élet győzelmes tekintete
Jézus olyan kinyilatkoztatást ad, amelyet lelkünkbe kell vésni: „Én vagyok a feltámadás és az élet.” Hangsúlyozza hitünk fontosságát: „Ha hiszel, meglátod Isten dicsőségét.” A kereszten meghalt, majd feltámadott Úr nemcsak ígérte, hanem a kegyelmi élet már most bekapcsol minket Isten örök életébe.

Utoljára frissítve: 2020. március 18., szerda 14:08

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A Lelkigyakorlatos Ház számlaszáma:11784009-20604266
 

A kegytemplom felújítása

térkép

+36-33/506-340
+36-20/235-9006

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szalézi Lelkigyakorlatos Ház
2533 Bajót- Péliföldszentkereszt, Pf. 3

Copyright © 2012 LDnet